Onder het motto: Samen leven, samen leren met hart, hoofd en handen.’, willen wij inhoud geven aan ons onderwijs.

De Fontein is een school waar kinderen zich prettig voelen en uniek mogen zijn. De kinderen ontwikkelen zich optimaal en veelzijdig door met en van elkaar te leren, waarbij ze medeverantwoordelijk worden voor hun leerproces.

We werken op onze school met de methode ‘De Vreedzame School’, waarbij de klas en de school beschouwd worden als een leefgemeenschap. Kinderen worden bij ons gezien en gehoord. Ze krijgen een stem en leren een democratisch burger te zijn.

We bieden een veilig pedagogisch klimaat en passend onderwijs: ieder kind werkt binnen de groep op het niveau dat hij of zij aan kan. Onze professionals geven kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen een betekenisvolle leeromgeving. Uiteraard maken wij daarbij gebruik van moderne leermiddelen.

Stichting PCPO
De Fontein valt onder de stichting PCPO Barendrecht en Ridderkerk. Het bestuur en de scholen worden ondersteund door het bestuurskantoor. Binnen het bestuurskantoor werken specialisten op het gebied van HRM, financiën, facilitaire zaken en algemeen administratieve zaken. Zie voor meer informatie: www.pcpobr.nl Hier kunt ook de actuele vacatures vinden van onze school of een van de andere PCPO scholen.