Opvang bij partner SKR

Onze samenwerkingspartner Kinderopvang SKR biedt de volgende opvang aan op onze school:

  • Kinderdagverblijf Andrea (vlakbij CBS De Fontein)
  • Peuterspeelgroep De Peuterbol (inpandig)
  • Buitenschoolse opvang De Fontein (inpandig)
  • Buitenschoolse opvang De Buitenbol (vlakbij CBS De Fontein)

Kinderdagverblijf Andrea ligt in de wijk Bolnes. Het gebouw, vroeger een basisschool, ligt midden in een woonwijk tegenover het winkelcentrum De Werf. Er is voldoende parkeergelegenheid. In hetzelfde gebouw is ook onze BSO Buitenbol gehuisvest.

Ruime locatie met veel speelhoeken

De locatie heeft zeer ruime en lichte lokalen voor de groepen en een grote speelhal. Op de locatie zijn verschillende speelhoeken gecreëerd. Kinderen kunnen daardoor niet alleen in de speelhoek in hun eigen groepsruimte spelen, maar tijdens het vrij spelen ook eens een kijkje nemen bij een andere groep.

Buiten spelen op grote speelplaats

De speelplaats buiten is groot omdat het een voormalige basisschool is. Het plein is voorzien van leuke speeltoestellen. Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, eten en tanden poetsen, rusten of slapen. Maar elke dag is ook een beetje anders. De hele dag door wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje op schoot of toch even naar bed.

Groepen

Op deze locatie hebben wij een babygroep, een dreumesgroep, een peutergroep en een 3+ groep.

Kinderdagverblijf Andrea
Noordstraat 54a
2987 CS Ridderkerk

T: 0180-410896E: kdv.andrea@s-k-r.nl

Peuterspeelgroep De Peuterbol is gelegen binnen basischool De Fontein in Bolnes.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

Doordat de peuters binnen het schoolgebouw worden opgevangen kunnen ze alvast een beetje wennen aan de school. Het lokaal heeft veel daglicht en er is een leuke speelruimte en volop plek voor activiteiten.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is. Wij maken hiervoor gebruik van het plein dat wij delen met de kleutergroepen van de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Als tussendoortje bieden wij de kinderen gezonde snacks zoals tomaat of komkommer. Er hoeft ook geen drinken te worden meegegeven van thuis. Er wordt rekening gehouden met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Bij uitstapjes of grote feesten worden ook weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Is je kind moe en heeft het even rust nodig, dan krijgt je peuter dat ook. Even lekker in een stil hoekje spelen of op schoot, mag ook.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep De Peuterbol is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dagdeel.

T: 0180-200055

E: psg.peuterbol@s-k-r.nl

BSO De Fontein is gelegen in basisschool De Fontein in de wijk Bolnes en bij deze locatie bieden wij kinderen opvang aan vanaf de kleutergroep tot aan de leeftijd van ongeveer 7 jaar.

Mogelijkheden BSO
Op deze locatie is voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang mogelijk.

BSO locatie met veel speel en activiteit, binnen en buitenBij BSO De Fontein kunnen de kinderen vol hartenlust spelen. De pedagogisch medewerkers zijn erg creatief en verzinnen telkens weer een leuke knutsel of sportieve activiteit waar de kinderen graag aan meedoen. Er wordt gedanst en gezongen, maar je mag er bijvoorbeeld ook luieren met een boekje wanneer je moe bent van een schooldag. Ook voor kinderen die huiswerk willen maken is er een rustig hoekje bij de BSO.

Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar maken wij voor de opvang gebruik van onze BSO locatie BSO De Buitenbol.

De opvang op studiedagen en de naschoolse opvang op woensdag is voor kinderen van BSO De Fontein ook weleens op BSO De Buitenbol. Dit komt ook voor tijdens schoolvakanties.

BSO De Buitenbol is gelegen vlakbij basisschool De Fontein in de wijk Bolnes en geeft oudere basisschool kinderen een ‘eigen’ plek binnen de opvang.

Vanaf hun 7e jaar worden de kinderen die BSO De Fontein bezoeken doorgeplaatst naar BSO De Buitenbol, waar zij nog meer uitgedaagd worden in spel en ontwikkeling.

Mogelijkheden BSO

Net als bij BSO De Fontein, is er voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang mogelijk.

BSO locatie met veel speel en ontdekruimte, binnen en buiten
Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de grote recreatieruimte of buiten op het (groene) speelplein. Er worden leuke knutsel of sportieve activiteiten aangeboden, speciaal gericht op deze leeftijdsgroep. Voor kinderen die lekker lui in een hoekje willen zitten met een boek of rustig huiswerk willen maken wordt ook voldoende ruimte geboden op deze locatie.

Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar maken wij voor de opvang gebruik van onze BSO locatie BSO De Fontein.

BSO Buitenbol
Schiestraat 12987 CV Ridderkerk

bij CBS De Fonteinin de wijk Bolnes

T: 0180-417945E: bso.buitenbol@s-k-r.nl

Clustermanager: Bianca Hogendoorn

Medewerker klantenservice: Ingrid van Hattem

Open: maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 8:30 uur en vanaf 14.00 uur tot 18:00 uur.

Verlengde opvang is mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.