Oriënteren voor een basisschool
Wanneer uw kind ongeveer drie jaar is, gaat u zich oriënteren op een basisschool. Een belangrijk moment voor veel ouders en een keuze die helemaal niet zo makkelijk is. We maken daarom graag tijd vrij voor u en uw kind, zodat u een goed afgewogen schoolkeuze kunt maken.

Via onze website krijgt u een eerste indruk van onze school. Maar om écht meer over onze school te weten te komen, is een bezoek aan onze school natuurlijk het beste. Tijdens een rondleiding kunt u samen met uw kind rustig de sfeer proeven, de leerkrachten aan het werk zien en de school ervaren wanneer deze in bedrijf is.

Wij willen u dan ook graag uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door onze school. U kunt hier geheel vrijblijvend een afspraak maken en we hebben dan alle tijd om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden nieuwe leerling
Ouders die hun kind willen aanmelden op onze school worden gevraagd dit ruim van tevoren te doen. Aan nieuwe ouders adviseren wij dit rond de derde verjaardag van uw kind te doen.

Vroegtijdige aanmelding geeft ons namelijk de mogelijkheid de ontwikkeling van de groei van de school te bekijken en daar tijdig de nodige maatregelen voor te nemen.

Leerlingen vanaf 4 jaar mogen naar school.
Leerlingen vanaf 5 jaar zijn volgens de wet leerplichtig.

Wendagen
De leerlingen komen, in de regel, de eerste dag na hun vierde verjaardag op school. Voordat ze 4 jaar worden, mogen ze twee dagdelen wennen (niet aaneengesloten). Natuurlijk doen wij dit in overleg met u.

Leerlingen van een andere school
Kinderen die van een andere school komen, kunnen ten allen tijde worden aangemeld. Na een intakegesprek wordt er contact opgenomen met de huidige school voor informatie.Op basis van deze informatie wordt uw kind ingeschreven en toegelaten. De kinderen mogen al voor die tijd kennismaken met hun nieuwe klasgenoten door een dag of dagdeel mee te draaien met de groep waarin ze geplaatst worden.

Inschrijfformulier
Mocht u uw kind op onze school willen inschrijven, dan dient u een inschrijfformulier in te vullen. Deze krijgt u mee tijdens een rondleiding.