Tussenschoolse opvang (TSO)
De school heeft een vaste overblijfwerkgroep. Deze groep bestaat uit een aantal moeders. De groepen 1,2, 3 en 4 blijven in lokalen beneden over en de andere groepen (5, 6, 7 en 8) in lokalen boven. U kunt voor de overblijf strippenkaarten kopen.

Naast het samen eten en drinken krijgen de kinderen ook allerlei leuke activiteiten aangeboden. Zo is er toch een moment van ontspanning gedurende de pauze. De overblijfwerkgroep zorgt dat de kinderen weer op tijd op school zijn.

Voorschoolse- en naschoolse opvang (VSO en BSO)

BSO De Buitenbol
BSO De Buitenbol is van Kinderopvang SKR. Deze BSO is de ideale buitenschoolse opvangplek voor kinderen van deze basisschool.

BSO locatie met veel mogelijkheden, binnen en buiten
Bij BSO De Buitenbol kunnen de kinderen vol hartenlust spelen in de grote recreatieruimte of buiten op het schoolplein waar klimrekken en schommels zijn, maar ook ruimte voor een partijtje voetbal. De pedagogisch medewerkers zijn erg creatief en verzinnen telkens weer een leuke knutsel of sportieve activiteit waar de kinderen graag aan meedoen. Er wordt gedanst en gezongen, maar je mag er bijvoorbeeld ook luieren met een boekje wanneer je moe bent van een schooldag. Dit kan op onze spannende leeszolder. Ook voor kinderen die huiswerk willen maken is er een rustig hoekje bij de BSO.

Mogelijkheden BSO
Wij vangen bij BSO De Buitenbol de kinderen op in twee groepen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar.

BSO De Fontein
Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar maken wij voor de opvang gebruik van een locatie binnen het gebouw van basisschool De Fontein: het onderwijsterras. Dit is een mooie open ruimte die is ingericht voor vele leuke activiteiten.

Bij BSO De Buitenbol en BSO De Fontein, is er voorschoolse en naschoolse opvang op maandag tot en met vrijdag.

De vakantieopvang voor kinderen van deze locaties is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen. Soms worden de kinderen van deze locaties opgevangen bij BSO Oosterhonk.

BSO Buitenbol
Schiestraat 1
2987 CV Ridderkerk

bij CBS De Fontein
in de wijk Bolnes

T: 0180-417945
E: bso.buitenbol@s-k-r.nl

BSO De Fontein
Scheldeplein 4
2987 EL Ridderkerk

bij CBS De Fontein
in de wijk Bolnes

T: 0180-200212
E: bso.fontein@s-k-r.nl

Locatiemanager: Bianca Blom
E. b.blom@s-k-r.nl

Medewerker klantenservice: Ingrid van Hattem
Eingridvanhattem@s-k-r.nl

Open: maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 8:30 uur en vanaf 15.15 uur  tot 18:00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.

Verlengde opvang is mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

Zie voor meer informatie: s-k-r.nl/bso/buitenschoolse-opvang-de-buitenbol/

Kinderdagverblijf Andrea
Om de hoek bij CBS De Fontein zit Kinderdagverblijf Andrea. Zie voor meer informatie: s-k-r.nl/kinderdagverblijf/kinderdagverblijf-andrea/