Groepen
Communicatie
Kalender

Groep 8

Welkom in groep 8


Dit zijn wij! 

20160913_103830-1


20160907_11415820160907_114147-2

In onze gezellige klas zitten 30 lieve jongens en meiden. Op maandag, donderdag en vrijdag staat juf Bonita voor de klas en op dinsdag en woensdag juf Marianne. Samen met groep 7 zitten we dit jaar in het Spaanse centrum, omdat De Fontein een prachtig nieuw gebouw gaat krijgen. We proberen regelmatig nieuwe stukjes te plaatsen; het meest recente vindt u altijd bovenaan.


28 juni,

We kijken terug op een fantastische afscheidsavond! Gisteren werden we met de partybus opgehaald en liepen over de rode loper theater Cascade binnen. We werden opgewacht door héél veel lieve mensen. De eindfilm was een feest om naar te kijken! We hebben GENOTEN!!

Deze diashow vereist JavaScript.

21 mei 2017

Wat hebben we drie heerlijke dagen in Heino gehad! Een dropping met GPS, zwemmen, nachtspelen, spannende buitenactiviteiten, bonte avond, disco en Slagharen. De sfeer was geweldig, het weer werkte mee en we hebben ons super vermaakt. We kunnen met veel plezier terug denken aan ons kamp.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

9 mei 2017

Na twee heerlijke weken vrij, zijn we weer druk bezig. Deze donderdag wordt de eindfilm opgenomen en volgende week gaan we op kamp! Duimen jullie mee voor lekker weer??

19 april 2017,

Tweede dag van de Cito-eindtoets. Wat een concentratie! Iedereen heeft dit jaar op zijn of haar eigen niveau keihard gewerkt. We hebben vertrouwen in deze kanjers!

22 maart 2017

De afgelopen weken is er druk campagne gevoerd.  Een spannende strijd voor de 7 partijen, die allemaal voor de winst gingen. Er waren allerlei partijprogramma’s; over hondenpoep, cultuur, pestgedrag, beloningen, sporten, scholieren en organiseren.

Vandaag waren dan eindelijk de verkiezingen in de Casa. In groep 7 en 8 zijn oproepkaarten uitgedeeld en kregen de leerlingen na inlevering hiervan in het stembureau het stembiljet. Net als in het echt werden er rode potloden gebruikt. Aan het eind van de ochtend werden de stemmen geteld. De winnaar is de PVDS met 4 zetels en zij willen sport beter op de kaart gaan zitten. Er zijn echter 6 zetels nodig voor een meerderheidskabinet, dus ze moeten  nu nog zoek naar één of twee andere partijen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

——————————————————————————————————————————————————————-

16 maart 2017

Gisteren was het meester- en juffendag. Groep 7 en 8 hadden als thema d*i*s*c*o! We deden spelletjes zoals krantenmep, fruit rolt en door en stoelendans. Ook gingen we over de rode loper, speelden bingo en hielden een disco. De juffen zijn verwend met mooie cadeaus.

Deze diashow vereist JavaScript.

_____________________________________________________________________________________________________

10 feb 2017

Hoogste tijd voor een update!

Afgelopen maandag hebben we de verwijzingsgesprekken gehouden. Welk advies de kinderen ook hebben gekregen: het zijn kanjers! We zijn dan ook erg trots op hen!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de klas bleken erg veel cirkels te zijn. Met een liniaal moest de middellijn gemeten worden. Daarna met een touwtje de omtrek. Hoeveel keer paste de middellijn in de omtrek? En wat bleek? De verhouding van middellijn tot omtrek was steeds ongeveer 3. Het maakte helemaal niet uit of de klok, het zoutvaatje, het gauwgombakje of de rol plakband opgemeten werd. We weten nu dat middellijn x 3,14 de omtrek van een cirkel is. En dat 3,14 hetzelfde is als Pi.

Deze diashow vereist JavaScript.

Twee weken terug was de mama van Larissa zo aardig om uit Matilda voor te lezen tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Wat een grappig verhaal!


22 december,

Gisteren hebben we het kerstfeest in de kerk gevierd. Wat was het weer een mooi feest. En vandaag hebben we in de klas nog een open podium gedaan, met daar achteraan een verrukkelijke lunch!

Deze diashow vereist JavaScript.

Zo vlak voor oud en nieuw hebben we vuurwerkvoorlichting gekregen in de brandweerkazerne. We hebben goede tips gekregen voor het veilig afsteken van vuurwerk: geen nylon jas dragen en oppassen met capuchons en wijde mouwen, gebruik voor pijlen een fles gevuld met zand, leg het vuurwerk neer en steek daarna pas aan en zet natuurlijk een vuurwerkbril op. Het meeste wisten we wel, maar een opfriscursus is wel zo veilig. We zagen ook een film over een vuurwerkslachtoffer waar we van schrokken. Allemaal straks veel plezier met het vuurwerk, pas vooral ook goed op!

Deze diashow vereist JavaScript.

De kinderen mogen om de beurt zelf gymles geven.  Leerzaam en leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tenslotte wensen we iedereen een prachtig kerstfeest toe en natuurlijk ook een fantastisch en gezond 2017!

———————————————————————————————————————————————————————

5 december,

Dankjewel hulpsinterklaas!!

Deze diashow vereist JavaScript.


2 december

De mannequinchallenge van groep 8

 


Op 22 november bezochten we het Farel. We volgden in 2 groepen minilesjes. Erg leuk en interessant. Afgelopen dinsdag kregen we een gastles van juf Mandy van de bibliotheek. De kinderen werden verdeeld in groepjes en presenteerden een boek. En nu zijn we in afwachting van de Sint. Spannend!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.


 5 oktober.

Vandaag was het de “dag van de leerkracht”. Wat kunnen de kinderen goed geheimen bewaren zeg! Super verwend zijn we. Errug lief!!

20161005_151033


 

4 oktober

Om de beurt mogen er kinderen voorlezen bij de peuters van Andrea en de Buitenbol. Wat een feestje is dat!

Deze diashow vereist JavaScript.

______________________________________________________________________________

13 september 2016

Knutselen doen we graag. Vandaag hebben we mooie schildpadden gemaakt en vorige week vrolijke koeien.

Deze diashow vereist JavaScript.


7 september 2016

Even de schuifpui door en we kunnen buiten drama doen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


29 augustus 2016

We zijn weer begonnen!

Aan elkaar hoeven we niet meer te wennen, want de juffen zijn met de klas meegegaan. En zij gaan verder waar we in groep 7 gebleven zijn. We zijn nu met 30 kinderen, omdat Amber bij ons in de groep is gekomen. Aangezien er een nieuwe school wordt gebouwd, is er dit jaar geen plekje in het hoofdgebouw voor ons, maar dat vinden we niet zo erg hoor. Want we zitten samen met groep 7 gezellig in het Spaanse Centrum, dat we Casa de la Fuente (huis van De Fontein) hebben genoemd. Het heeft wel iets knus’ om aan grote tafels te zitten met een barretje achter ons;-) Extra leuk is het, dat we gestart zijn met het werken op tablets (Snappets).

We gaan er met elkaar een onvergetelijk jaar van maken!

Deze diashow vereist JavaScript.