Groepen
Communicatie
Kalender

Groep 6

scannen0002-1            

Juf Susanne                         juf Wendy


Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 6, leuk dat jullie een kijkje komen nemen!
We zijn een klas met 31 kinderen en dat is erg gezellig! Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Wendy er en op donderdag en vrijdag juf Susanne. Via deze pagina zullen we jullie op de hoogte houden van wat we allemaal doen in de klas. Hieronder ziet u een foto van ons.

Groetjes, de kinderen en juffen van groep 6

Deze diashow vereist JavaScript.


 Schoolreisje
Op donderdag 18 mei zijn we op schoolreis geweest naar Safaripark Beekse Bergen. We hebben veel dieren gezien ,dingen geleerd, maar ook lekker gespeeld. We hebben vooral veel plezier gehad met elkaar. Het was een top dag! Hieronder kunt u wat foto’s zien van ons schoolreisje 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Kidsrun
Op zaterdag 8 april heeft een grote groep kinderen uit de klas mee gedaan aan de Kidsrun in Rotterdam. Een kilometer rennen en dat ook nog in hele snelle tijden, een topprestatie. Één van hen heeft zelfs 2,5 km gerend. Ze hebben heel erg hun best gedaan.
Hieronder ziet u een foto van deze kanjers!

Deze diashow vereist JavaScript.


Meesters-en Juffendag

Woensdag 15 maart was het meesters-en juffendag op school. Het thema dit jaar was ‘pyjamaparty’. Alle kinderen, maar ook alle juffen en meesters kwamen in hun pyjama naar school. We begonnen de dag met ochtendgymnastiek. Veel rekken en strekken op vrolijke muziek. Alle kinderen deden goed mee en na een aantal liedjes was iedereen goed warm en konden we starten met de volgende activiteit: Party & Co in 2 teams. De kinderen speelden in 2 teams tegen elkaar en moesten verschillende (soms lachwekkende) opdrachten uitvoeren. Hoewel het een leuk spel was, keken de meeste kinderen de hele ochtend uit naar de pauze. Met elkaar hadden we afgesproken om na de pauze bij de skatebaan een ‘wielenochtend’ te houden. Veel kinderen namen van thuis hun oxboard, stuntstep of iets anders op wielen mee om hier mee te kunnen spelen. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen met elkaar genoten. De juffen hebben ook nog heel even op een oxboard gestaan. Met veel gewiebel en gestuntel én met behulp van een aantal kinderen, konden de juffen een klein stukje vooruit komen op het oxboard.

We willen alle ouders en kinderen nogmaals bedanken voor de mooie en lekkere cadeaus die we hebben gekregen! We zijn erg verwend.

Het was een leuke en geslaagde dag!

Deze diashow vereist JavaScript.


Pauze houden bij de skatebaan

Op maandag, dinsdag en woensdag houden we meestal pauze bij de skatebaan. Hier is altijd genoeg ruimte en voor iedereen wat te doen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Interviews houden om elkaar beter te leren kennen

Tijdens één van de lessen van de Vreedzame School moesten de kinderen proberen om elkaar beter te leren kennen. De opdracht luidde als volgt: kies een klasgenootje uit waar je meer over te weten wilt komen en stel hem of haar open vragen. De kinderen bedachten vragen als: waar ben je bang voor? Op wie ben je wel eens jaloers geweest en waarom? Wat vind je het leukste om te doen? Waar heb je een hekel aan? Wat doe je allemaal in je vrije tijd?
Het was leuk om te zien welke tweetallen er ontstonden en hoe serieus de kinderen met deze opdracht aan de slag gingen.
De antwoorden moesten ze noteren op een speciaal blad. Deze werden aan het einde van de les besproken en met elkaar gedeeld.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Kerst

Woensdagavond 21 december hebben we als school een Kerstviering gehouden in de kerk in Bolnes. We hebben gekeken naar het kerstverhaal dat door de juffen en meesters werd verteld en we hebben liederen gezongen met elkaar. Het was een mooie viering! Donderdag 22 december hebben we met elkaar genoten van een heerlijke kerstlunch in de klas. Het was een gezellige afsluiting voor de vakantie 🙂  Hieronder zijn wat foto’s van beide activiteiten te zien.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Sinterklaasfeest op de Fontein

5 december was het weer zover, de Sint kwam op bezoek op de Fontein.  Na het inhalen van Sinterklaas en zijn pieten op het plein, zijn we in de klas begonnen met het uitpakken van de mooie surprises. Iedereen had zijn best gedaan voor een mooi gedicht en een surprise. Ook de pieten en sint kwamen nog een bezoekje brengen bij ons in de klas. Toen hebben we samen met de pieten een ‘just dance’ dansje gedaan, ook de piet kon het heel erg goed! Het was een gezellige ochtend met elkaar en iedereen kon naar huis met een surprise en een leuk cadeau!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Programmeren op de computer

Vrijdag 2 december hebben we in klas iets nieuws mogen proberen, namelijk ‘programmeren op de computer’. Dankzij de hulp van een echte programmeur, konden de kinderen achter een laptop hun eigen spel maken. Ze moesten hiervoor samenwerken en goed de aanwijzingen van het papier volgen. Er werd met veel enthousiasme gewerkt en ze hebben het ook nog eens heel goed gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 9 november hadden we in de klas het nationaal schoolontbijt. We hebben toen met elkaar in de klas ontbeten, om zo aandacht te schenken aan het belang van ontbijten. En omdat veel van ons thuis in pyjama ontbijten, mocht dat op school ook 🙂 Hieronder ziet u de foto’s van ons heerlijke ontbijt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


De nieuwe rage ‘Mannequinchallenge’

In het  jeugdjournaal zagen we de nieuwe rage, stil staan als paspoppen, alsof de wereld even stil staat. Ook groep 6 deed mee aan deze challenge, zie het resultaat hieronder!


Gezelligheid in groep 6

Naast het harde werken in de klas vinden we het ook heel gezellig om verjaardagen te vieren met elkaar. Soms hebben we zelfs twee jarigen tegelijk en vieren we dubbel feest!!

Deze diashow vereist JavaScript.


Kinderboekenweek

De afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met het thema van de Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’. We hebben een verhaal geschreven, zelf tekeningen bij een verhaal gemaakt, foto’s van onszelf gemaakt waarop we ouder lijken, boekenleggers gemaakt en gedichten gehoord uit het verhalenkasteel. Ook hebben we een aantal filmpjes gekeken die te maken hadden met de Kinderboekenweek en hebben we de interviews die de kinderen hadden afgenomen met hun opa of oma besproken. Daarnaast hebben we nog een voorstelling bezocht over een kinderboek geschreven door Jacques Vriens. Het eind van de Kinderboekenweek hebben we afgesloten met Oudhollandse spelletjes als domino, mens-erger-je-niet, kwartet, mikado, knikkeren en nog veel meer. Hieronder kunt u wat foto’s zien van deze gezellige middag!

Deze diashow vereist JavaScript.


Eerste weken

We zijn alweer een aantal weken bezig op school en hebben in die tijd hard gewerkt, regels en afspraken met elkaar opgesteld, met elkaar gespeeld, samengewerkt en nog veel meer. Hieronder kunt u zien hoe gezellig wij met elkaar buitenspelen.

Deze diashow vereist JavaScript.