Groepen
Communicatie
Kalender

Groep 5

Welkom op de site van groep 5!

Wij zijn een gezellige groep met 26 kinderen. Op de maandag en dinsdag staat juf Susanne voor de groep. Op de woensdag, donderdag en vrijdag meester Robin. We gaan er een gezellig jaar van maken!

Hieronder kunt nieuwtjes, informatie en/of foto’s vinden gedurende het schooljaar. Veel plezier!


Schoolreis

Donderdag 18 mei zijn we op schoolreis geweest. Door de weersvoorspellingen van de dagen ervoor keken we een beetje angstig naar boven, maar uiteindelijk viel het ontzettend mee en was het vooral droog weer en een aangename temperatuur.

Hieronder wat foto’s van deze dag:

Deze diashow vereist JavaScript.


Koningsfeest

De laatste dag voor de meivakantie was met het vieren van Koningsfeest een heerlijke afsluiting en een mooie start van de vakantie. Het was voor het eerst op de voetbalvelden van Bolnes. We hebben een heerlijke dag gehad met veel beweging! Hieronder wat foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.


Meester- en juffenfeest

Op 15 maart was het meester- en juffenfeest. Wat hebben we allen heerlijk genoten van alle spelletjes en leuke dingen die we deze dag hebben gedaan. Om een indruk te krijgen wat foto’s van deze dag!

Deze diashow vereist JavaScript.


Spelletjes

Het komt niet vaak voor… maar soms kunnen we in de kleine pauze niet naar buiten omdat het te hard regent. Dat is dan een mooi gelegenheid om eens alle spelletjes uit de spelletjeskast te halen en lekker met elkaar te spelen. Geniet van de foto’s :-)!

Deze diashow vereist JavaScript.


Rapport 1

De kinderen hebben vrijdag 24 februari hun rapport meegekregen. Wat mogen ze trots zijn op hun resultaten! Er is hard gewerkt!
De niveaugrafieken, maar ook de rapporten op de tablets, zijn heel handig voor de kinderen om te kijken waar ze nog knapper in willen worden en waar ze dus het komende half jaar extra mee gaan oefenen. We gaan met z’n allen weer keihard ons best doen om nog meer te groeien in onze vaardigheden. Maar eerst gaan we heerlijk genieten van een welverdiende vakantie (zonder huiswerk ;-)! Een hele fijne vakantie allemaal!


Kerst

Woensdagavond 21 december hebben we als school een Kerstviering gehouden in de Protestantse gemeente in Bolnes. We kijken terug op een mooie viering! Donderdag 22 december hebben we als afsluiting kunnen genieten van een heerlijke Kerstlunch in de klas. Hieronder wat foto’s van beide activiteiten. En nu genieten van een welverdiende Kerstvakantie :-)!

Deze diashow vereist JavaScript.


Sinterklaasfeest

We keken met z’n allen natuurlijk flink uit naar 5 december. Dan zou Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan onze school brengen, maar zouden we ook in de klas een spel spelen met de surprises die we voor elkaar gemaakt hadden. Toen de kinderen binnenkwamen, zagen ze voor het eerst de surprises. Maar ja… welke was voor jou. En het moeilijkste nog… de surprise die jezelf had gemaakt geheim houden. Vanaf 09.00 uur kon het ‘Dobbelspel’ beginnen. Hieronder een heel aantal foto’s van deze ochtend. Veel kijkplezier :-)!

Deze diashow vereist JavaScript.


Pietengym

In de periode van Sinterklaas kan Pietengym natuurlijk niet ontbreken! Vandaar dat we donderdag 1 december Pietengym hebben gehad. En er moet gezegd worden… mocht Sinterklaas nog nieuwe Pieten nodig hebben, dan hoeft hij niet verder te zoeken! Hieronder een aantal foto’s 😉

Deze diashow vereist JavaScript.


Nationaal schoolontbijt

Elk jaar doen we als school mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Woensdag 9 november was het dan zo ver. De klas was gezellig ingericht in drie grote rijen. En we hebben kunnen genieten van een heerlijk en gezond ontbijt, zodat we met genoeg energie konden starten aan de lessen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Afsluiting Kinderboekenweek

Op vrijdagmiddag 14 oktober hebben we als afsluiting van de Kinderboekenweek een spelletjesmiddag met groep 6 gedaan, waarbij vooral spelletjes van vroeger (uit de tijd van de opa’s en oma’s) centraal stonden. Hieronder een aantal foto’s van deze middag :-).

Deze diashow vereist JavaScript.


Kinderboekenweek

Vanaf maandag 3 oktober besteden we op school aandacht aan het thema van de Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’. Vrijdag 7 oktober zijn we met de klas naar een voorstelling geweest van ‘De kindertemmer’ van Jacques Vriens. We hebben erg genoten hiervan! Na de voorstelling mochten we ook met hem op de foto.

20161007_103632