Groepen
Communicatie
Kalender

Groep 2/3

Welkom in groep 2/3

Groepsfoto

Wij zijn groep 2/3! Met 23 kinderen zijn wij een heel gezellig klas. In deze bijzondere combinatie, wordt er ook bijzonder gewerkt! ūüôā
Groep 2 en 3 krijgt de gelegenheid om spelend te leren. Door middel van uitdagend materiaal, hoeken, activiteiten en weektaken wordt er hard gewerkt. Dit betekent dat groep 3 sluit goed aan bij de ontwikkeling van de kinderen. Er wordt gelezen aan de hand van de methode ‘Veilig Leren Lezen’. Daarnaast wordt er actief gerekend in bijvoorbeeld kringactiviteiten. Groep 2 de kans krijgt om met letters aan de slag te gaan. Veel kinderen vinden dit reuze interessant.


Schoolreisje
Wat hebben we kunnen genieten van ons uitstapje. Met 2 bussen zijn we naar Plaswijckpark vertrokken. Onderweg hebben we nog een beetje regen gehad, maar verder was het droog. Rond 2 uur ging zelfs de zon nog even schijnen en wat het echt warm.
Ik heb een paar foto’s geselecteerd voor de site. Aan het einde van het jaar mag u een usb-stick inleveren. Ik zal alle foto’s van het hele jaar op de stick zetten.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Beweegkriebels
Op het plein spelletjes doen met meester Jerry, is echt een feest!

Deze diashow vereist JavaScript.


Tobe
Een lesje toverschool van meester Eddie. We hebben een klein verhaaltje gemaakt met foto’s. Meester Eddie heeft de foto’s achter elkaar geplakt en toverde er een filmpje van!

 


Koningsspelen
Wat een feestelijke dag!

Deze diashow vereist JavaScript.


Kuikens

Op donderdag 6 april hebben we heel speciaal bezoek gehad. Op een mooie lente dag kwamen 4 kuikens (van 6 dagen oud) op bezoek. De kuikens zijn van Jazzley. Wij mochten er ook een dagje van genieten. Heel de dag de gezelligheid van de kuikens om ons heel. LEUK! Iedereen mocht de kuiken aaien. Helaas kon ik daar geen foto’s van maken, want ik had het kuikentje vast. De kuikens staan natuurlijk wel op de foto.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Meesters- en juffendag

Wat een feestelijke dag was dit! De kinderen en alle leerkrachten mochten in pyama naar school komen! Wat is het heerlijk om zo uit bed te rollen en de auto in te stappen ;).
Ik ben enorm verwend door alle kinderen (en ouders). Wat was het gezellig.

Deze diashow vereist JavaScript.


Spelen

Tijdens het spelen worden er prachtige kunstwerken geschilderd, gebouwd, geknutseld of gekleid. De kinderen zijn zo trots op hun eigen werk! Vaak wordt er gevraagd of het op de site mag komen.
Dus hierbij een aantal foto’s van het spelen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Lezen met groep 4

Donderdag 23 februari heeft groep 3 voor het eerst met groep 4 gelezen. De kinderen uit groep 4 mochten even juf of meester zijn. Groep 3 heeft er ontzettend van genoten. Leren lezen met kinderen die je goed kent. Het was een groot succes. De kinderen van groep 4 namen hun taak heel serieus en onze kinderen hebben heel goed hun best gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.


Afsluiting bouwen

Donderdag voor de vakantie hebben we ons thema afgesloten. We konden kiezen uit verschillende activiteiten.
– Gebouwen ‘gemetselen’ met suikerklontjes
– Een hijskraan met ijslollystokjes knutselen
– Een ophangbordje timmeren
Iedereen was hard aan het werk. Toen de eerste werkjes klaar waren, wilden veel kinderen ook de andere activiteiten nog doen. Sommigen hebben alle drie de werkjes gemaakt. Wat een enthousiasme!
Ouders en grootouders: Bedankt voor jullie hulp!

Deze diashow vereist JavaScript.


Bouwen

Na de kerstvakantie zijn we gestart met een nieuw thema: Op de bouwplaats. Het is zo leuk om te zien hoe onze school gebouwd wordt. We hebben dan ook een bezoekje op de bouwplaats gebracht. We hebben de bouwvakkers echt aan het werk gezien. We konden vragen stellen. Kortom: Het was leuk!
In de klas zijn we natuurlijk ook volop aan het bouwen. Er kan met veel verschillende materialen gebouwd worden. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Dit kunt u op de foto’s goed zien!

 

Deze diashow vereist JavaScript.


Kerst

We hebben natuurlijk ook stilgestaan bij het kerstfeest. In de klas hebben we leuke dingen gedaan. We kunnen ook terugkijken op een mooi kerstfeest in de kerk.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Sinterklaas in de klas

Op 5 december was het dan zover: Sinterklaas komt op school en in de klas! Wat spannend!
Veel kinderen hadden een dansje of een liedje ingestudeerd. Sommigen wilden voorlezen of met de magneetletters laten zien wat ze allemaal al hebben geleerd. Niet iedereen kon aan de beurt komen, maar iedereen kon wel zijn dansmoves laten zien. We hebben lekker gedanst!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Rommelpiet

O,o,o, wat heeft rommelpiet er toch een rommel van gemaakt! De pieten hebben met alles gespeeld en niets opgeruimd!! Luizenzakken, stoelen, schoenen, we waren het allemaal kwijt!

Deze diashow vereist JavaScript.


Spelen en werken met thema: Sint

We klas is omgetoverd tot een sinterklaas huis. In de bakkerij kunnen we pepernoten en chocoladeletters bakken/maken. Bij de kruidnotentafel kunnen we kruidnootjes en cadeautjes bezorgen. In het postkantoor kunnen we nog brieven en kaarten versturen. Ook de knutselwerkjes passen helemaal in het thema.

Deze diashow vereist JavaScript.


Nationaal schoolontbijt

Op woendag 9 november hebben we ontbeten op school. We hebben met z’n allen gezond ontbeten.
Er waren bolletjes, boterhammen en krentenbollen. Het beleg was ook gezond. Denk aan kaas, smeerkaas, appelstroop en jam. We konden ook snoepen van komkommer en tomaatjes.
We hebben er ontzettend van genoten!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Kinderboekenweek

Op maandag 3 oktober zijn we gestart met de kinderboekenweek. Het thema: Voor altijd jong!
6 oktober zijn we met zijn allen naar een voorstelling van Pim en Pom geweest: Fieperdepiep!
Fiep, de oude buurkat, is jarig. Pim en Pom organiseren een verrassingsfeest. Fiep denkt dat iedereen haar verjaardag vergeten is. Voor haar verjaardag moeten Pim en Pom van alles regelen. Voor Pim is het moeilijk om niks te verklappen. Gelukkig komt het allemaal goed en wordt het een groot feest!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Spelen en werken 

In de huishoek wordt er gewerkt aan de hand van het thema ‘Mijn lijf’. Er zijn allerlei doktersspullen ingelegd. Veel kinderen zijn beter gemaakt en juf Marlies kreeg een baby! Wat ontzettend leuk om te zien hoe actief de kinderen spelen met de nieuwe materialen. Ook zijn de kinderen zeer actief in de bouwhoek. Zeer regelmatig komen de kinderen trots laten zien wat ze gemaakt hebben. Kinderen: “Mogen we alstublieft op de site??”.
Er worden schilderijen geverfd, beelden gekleid, kralenplanken worden mooi versierd en weektaken gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.


De Vreedzame School

We hebben al heel wat lesjes van De Vreedzame School gedaan!
We hebben met zijn allen afspraken gemaakt. “Hoe kan ik goed werken in groep 2/3?”
We hebben ook al wat coöperatieve werkvormen gedaan. Kunnen we onze benen strekken en iets leren van de lessen!

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Spelen en werken

In groep 2/3 moeten we best wel even wennen aan de nieuwe routines. Maar het spelen en werken gaat goed! We spelen elke dag met elkaar. Ook groep 3 mag dan meespelen.

Deze diashow vereist JavaScript.